Навръх светлия християнски празник Никулден пред сградата на Съвета се събраха десетки хора, служители в Общинската администрация и младежи от Комплекса за социални услуги за деца и лица с увреждания, за да отбележат деня на св. Николай Чудотворец. Инициативата бе на директора на Дирекция "Социални и хуманитарни дейности” Елена Нанова и на директора на Общинския център за социални услуги и дейности Наталия Горанова.

Празникът бе открит с изпълнения на народния хор към Читалището в Люти брод с ръководител Кръстьо Стефанов. Главният експерт по култура към общината Светла Дамяновска прочете откъс от житието на светеца и припомни на присъстващите за чудесата, благородството и безкористието на Св. Николай.

С традиционното си обръщение "мили хора", кметът на Мездра Генади Събков се обърна към скромната група граждани и поздрави присъстващите с празника на светеца покровител. Кметът пожела здраве, късмет и весели коледни и новогодишни празници.

Празничната програма продължи с рецитал на ученици от Основно училище 'Христо Ботев" по откъси от народни песни и стихове, посветени на Никулден.

Отец Георги Нягулов отслужи водосвет за здраве и благоденствие, благослови курбана и присъстващите и им пожела мир, здраве и благополучие.

След празничното богослужение служители от социалния патронаж раздадоха на присъстващите порции от никулденския рибен курбан.