Както всяка година на този ден храмът бе изпълнен с благочестиви миряни, дошли да се помолят и да запалят свещичка пред иконата на своя небесен покровител. Отец Данаил Цинцарски отслужи празнична Света литургия и тържествен водосвет, благослови енориашите и им пожела здраве, благоденствие и добруване на цялото село.

Още с пристъпването на прага, в преддверието те посрещат старите икони, чиито смирени погледи, запазили духа на времето, негласно ти напомнят за силата на вярата.

Кметът на селото Виолета Панова със задоволство показа и новата придобивка за кретчени - обновената зала на кметството, която ще бъде открита на 24 ноември - празникът на селото. Тя каза, че това е придобивка за всички жители и гости, които ще могат да празнуват заедно по различни поводи. Панова изрази задоволство от това, че в ремонтните дейности в кметството са се включили и доста доброволци от селото, които са се трудили безвъзмездно.

Изцяло е подменена дограмата в цялата сграда, във фоайето е оформен кът за книги под наслов "Вземи, прочети, върни и ако имаш повече - донеси". Кметът изрази надежда, че догодина ще се търсят начини и средства да се пребоядиса цялата зала.