Бяха представени „Програма за развитие на селските райони“ процедурите за инвестиции в земеделски стопанства, инвестиции в земеделски стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства", подкрепа за инвестиции в превантивни мерки. Те са насочени към ограничаване на последствията от вероятни природни бедствия и неблагоприятни климатични явления, инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности по тематичната подпрограма за развитието на малки стопанства.

Управителят на ОИЦ – Цвети Иванова сподели, че има изразен интерес към програмите, които се предлагат. Запозна пчеларите, които бяха там с възможностите за кандидатстване, които отпуска Министерство на земеделието и „Програмата за развитие на селските райони”. Тя допълни още, че хората занимаващи се с пчеларство, бизнес и земеделие са добре информирани и са много мерките, които ги подпомагат.

Особен интерес е проявен към програмите насочени към пчеларството, тъй като хората споделиха, че им липсва достатъчно информация.

Местният пчелар Найден Каменов, който е в занаята от дълги години сподели, че в селото има любители на пчеларството, но нямат пчеларско дружество. Той помага и насърчава по-младите, които сега започват да се занимават и споделя техният ентусиазъм. Повече информация за новите тенденции за осъвременяване на пчеларството получават от медиите и вестниците по темата.

От разговора стана ясно, че пчеларите се събират за първи път от много време, и екипът ни е стана повод да планират създаването на пчеларско дружество в Зверино. Те проявиха и интерес към инициативата „Осинови кошер”, която дава решение за проблема с намаляването на пчелите.