На второто заседание по наказателното дело майката и дъщерята оттеглили показанията си, дадени по време на разследването, и сагата се превръща в странна и объркана, с противоречиви твърдения и обяснения. Подсъдимият отрича да е сторил нещо на дъщеря си и обвинява сестрата на жена си в интригантство, заради наследство от къщата им. Съдът в Мездра се мотивира с факта, че делото не е от частен характер, то е наказателно и не се взема предвид отказа от показания, направени по време на процеса. Според наказателния състав е имало и доказателства, за натиск от страна на подсъдимия върху роднините си, за да се откажат от предварителните показания.

Съдът е постановил присъда от 6 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за насилника от Елисейна. Той обжалвал присъдата и в интервю от 20.04. 2015 г. за сайта petel.bg обяснил, че сестрата на съпругата му е в дъното на долната клевета. Тя обаче междувременно загина в нелепа катастрофа и няма как да го опровергае или да признае намесата си в семейните им взаимоотношения.

Въззивното производство предстои след няколко дни в Окръжен съд - Враца. Извършил ли е подсъдимият престъпното деяние, справедлива ли е присъдата на съда в Мездра? Какво ще решат наказателните съдии на втора инстанция, ще стане ясно след приключване на делото.