Залата в Дома на железничаря се оказа тясна за зажаднелите за истинско изкуство граждани на Мездра. Интересът бе още по-голям, тъй като за първи път заедно с актьорите от театъра на сцената се изявиха и танцьорите от Ансамбъл "Мездра".

Мюзикълът "Българи от старо време" е едно от любимите заглавия в афиша на търновския театър и за разлика от други интерпретации на класическата постановка, напълно е запазена оригиналната музика и автентичната сценография.

Актьорът Виктор Терзийски, превъплътил се в любимия на поколения българи образ на Дядо Либен, каза за MediaNews, че най-важното за артистите е да следват класическото звучене на всяка една постановка, особено когато се поставят българските възрожденски творби.

Той отбеляза, че по този начин не само запазват автентичната българска атмосфера, а и дават възможност на младите хора да усетят духа на времето.

Оригиналната музика на Асен Карастоянов дава възможност да се усети магията на българския фолклор. Именно поради тази причина, в спектакъла участват и фолклорни състави, а в тази постановка специално участие взеха и мездренските танцьори от Ансамбъл Мездра.

„Имаме вече утвърдена вече практика да каним фолклорни състави за съвместни представления, тъй като пътуваме много и е доста трудно да използваме наши търновски формации. И тук е моментът да кажа, че съм изключително впечатлен от вашия Ансамбъл и от художествения ръководител Мирослав Аспарухов, за което им благодарих. Прекрасни млади хора, изключително талантливи и емоционални”- заяви актьорът.

След последния акорд на оркестъра залата избухна в аплодисменти и се изправи на крака. Зрителите дълго аплодираха актьорите и танцьорите, които едва се побраха на сцената.

За съжаление, този наистина театрален празник за мездренчани и великолепната игра на актьорите не бяха уважени поне с една кошница цветя от местната управа.