При проверки за пресичане на разпространение на дребно на нередовна акцизна стока, служителите на реда в Кула, ОДМВР - Видин, иззели от жител на Коста Перчово пакет с 200 г ситно нарязан тютюн, а 120 къса цигари открили в кабината на товарен автомобил, проверен в района на село Срацимир. Изоставен пакет с около 400 грама тютюн са намерени при обход в общинския пазар в областния град, а 300 къса цигари униформените иззели от видинчанин, проверен в к-с „Гео Милев”.

На територията на Враца, при проверка в частен дом в с. Хайредин, полицейски служители от местното районно управление намерили и иззели 4 пакета ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Също вчера е извършено претърсване и в частен дом в Оряхово, откъдето са иззети 53 пакета, съдържащи ситно нарязана суха листна маса, без български акцизен бандерол. Общото количество на откритата нелегална стока е към 4 кг. Съставен е акт по Закона за акцизите и данъчните складове.

Общо 20 200 къса цигари и 1.6 кг тютюн без бандерол са конфискували и полицаи от управленията в Хасково и Свиленград. По-голямото количество безакцизни папироси /20 000 къса/ са открити от свиленградските икономически полицаи, които спрели за проверка на улица „С.Дочков“ в града товарен автомобил, шофиран от 43-годишен мъж. Кутиите са намерени в багажното отделение на колата, а водачът и пътуващият с него 64-годишен, са задържани за срок до 24 часа по образуваното бързо производство. Останалите 200 къса и 1,6 кг нарязан тютюн са намерени от униформените полицаи в заведение в с.Стойково. Тютюневите изделия са иззети с протоколи от собствениците им, съставени са актове по ЗАДС.

Към 13.20 часа вчера, в Дряново, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и митнически инспектори спрели за проверка лек автомобил, в който пътувал 58-годишен мъж от Габрово. В багажното отделение на автомобила те открили 20 000 /два мастербокса/ къса цигари без акцизен бандерол, от една марка. Тютюневите изделия са иззети, а срещу мъжа е започнато досъдебно производство за извършено престъпление.

Със значително количество безакцизни цигари бил заловен и 25-годишен пловдивчанин. Около 19.30 часа вчера, на ул. „Възход“ в областния град, екип на Шесто РУ спрял лек автомобил „Опел“, управляван от криминално проявения и осъждан мъж. При последвало претърсване в багажника на колата били открити 14000 къса папироси от различни марки, без български бандерол. Спрямо извършителя е взета 24-часова мярка за неотклонение, образувано е бързо производство.