От новите случаи 25 са постъпили в болница, като в болници са общо 281. Има 9 нови случаи на болни медици, като 2 са от "Пирогов" и 2 от "Спешна помощ". 122 са излекуваните, т.е. още 17 нови.

Има още един починал, с което жертвите на коронавируса стават вече 37. Починалият е имал артериална хипертония.

Много е рано да говорим за удължаване на извънредното положение, продължи Мутафчийски, който подчерта - охлабване на мерки трябва да е свързано с наличието на възможностите в медицинските заведения за реанимационно лечение. Другата мярка е да има данни за снижаване на епидемията, не ръст. И повтори как в Европа има охлабване на мерки, които в България не са въвеждани - например за работа на определени магазини. "При нас режимът беше доста либерален и е", каза Мутафчийски.
Той каза и следното: "WizzAir ще бъдат уведомени, че няма да могат да извършват полети Варна - Лондон".

Що се отнася до "Филиповци" и "Факултета", от РЗИ казаха, че контактните лица на потвърдено болните 7 души са повече от казаните първоначално. Оказа се обаче, че вече потвърдено болните в двата квартала са 20, а от РЗИ казаха числото "200" за контактни лица от първи ред.

"Ефектът (на хлорокина) не е вълшебен. Най-сигурното нещо е физическото дистанциране", подчерта Мутафчийски.

Двамата болни шофьори от градския транспорт в София били заразени преди десетина дни, по думите му. Остава идеята за възобновяване на ваксинациите за децата, увери националният здравен инспектор Ангел Кунчев.