,,Аз не мога да скрия своята радост, че стартираме този участък от пътя Видин – Ботевград, който е част от републиканската пътна мрежа, където има много остри завои и се правят много рискови изпреварвания и има много катастрофи'', посочи тя.

Аврамова информира още, че ще бъдат изградени кръгови кръстовища при Мездра, Дърманци, Ребърково и Ботевград. Предвидено е също така изнасяне на трафика извън населените места като мярка срещу шума и замърсяването, така че обходите ще бъдат изградени при Люти дол и Типченица, като при Люти дол ще има и две тунелни съоръжения.

Регионалният министър допълни, че за изграждането на Лот 1 от инфраструктурния проект ще бъдат отпуснати 32 999 946 лева без ДДС, а стойността на Лот 2 ще бъде в размер на 222 479 922 лева без ДДС, като договорите предстои да бъдат сключени и да стартират залегналите в тях дейности.

Министър Аврамова изрази увереност, че строителните работи ще започнат към края на годината и заяви, че за Северозападна България това е една много важна пътна отсечка, която от години е чакана и че това е път, който е приоритет за правителството.