Наложеното наказание на подсъдимия е 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, като изпълнението на наказанието е отложено за срок от три години. Той е лишен и от правото да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца.

От "Връзки с обществеността" на съда поясниха, че искане на подсъдимия и неговия защитник, което е било уважено от съда, делото е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие от НПК, като подсъдимият е признал изцяло всички факти от обстоятелствената част на обвинителния акт.

Врачанският окръжен съд е постановил присъдата, като е взел предвид многобройни смекчаващи вината на подсъдимия обстоятелства – чистото му съдебно минало, добри характеристични данни, това, че той веднага е потърсил медицинска помощ за пострадалия, подпомогнал е финансово лечението му в болница и осигурява изцяло издръжката на двете си непълнолетни деца, както и изключително тежкото му здравословно състояние.

Присъдата на Врачанския окръжен съд не е окончателна, а подлежи на обжалване или протестиране пред Софийския апелативен съд в петнадесетдневен срок.