Четиримата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по. Работа по документиране на престъплението продължава ОДМВР Монтана. В действията по задържането са участвали още служители на РУ Берковица и РУ Вършец.

На 17.10.2019 г. след информация в РУ Монтана за притежание на наркотични вещества, на път II-81, в землището на гр. Монтана, района на КПП Лом, е извършено претърсване в лек автомобил "Пежо 307", управляван от 31-годишен криминално проявен от гр. Монтана, с 3-ма монтански пътници – 2-ма криминално проявени на 16 г. и 26 г. и 24-годишен.

При извършеното претърсване в средната част на задната седалка на автомобила е намерен прозрачен найлонов плик, съдържащ 73,5 грама зелена тревна маса канабис. В жабка на тавана на автомобила е намерен найлонов плик, съдържащ 1,3 грама канабис.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 от НК. Трима от пътуващите са задържани за срок до 24 ч. в РУ Монтана. Работа по случая продължава РУ Монтана.