Също вчера, след сигнали за притежание на акцизни стоки без бандерол служители на Участък Брусарци са извършили проверки в два частни дома в с. Киселево. Намерени и иззети са 80 къса цигари "Джентълмен" 85 мм и 52 къса саморъчно свити цигари, без български акцизен бандерол, собственост на двама 68-годишни местни жители.Цигарите са предадени. На притежателите ще бъдат съставени актове по реда на закона за акцизите и данъчните складове. По случаите са образувани преписки.

Около 10,00 ч. на 21-ви май, в с. Стубел служители на Участък Огоста са извършили проверка на 44-годишен местен жител, при която са установили, че притежава 180 грама ситно нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. По случая е образувана преписка.

В гр. Монтана след получена информация е извършена полицейска проверка на 38-годишен монтански жител, при която е установено, че притежава полиетиленов плик, съдържащ 500 грама насипен нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. По случая е образувана преписка по чл. 234, ал.1 от НК.