От стадион "Огоста" си тръгнаха само двама футболисти. Полузащитникът Айкут Рамадан разтрогна договора си по взаимно съгласие и премина в ЦСКА 1948, а нападателят Димитър Георгиев ще доиграе сезона като преотстъпен на Кариана (Ерден).

От клуба казаха, че други освободени няма да има, а нов ще бъде привлечен само в краен случай. Четирима таланти от ДЮШ на клуба - вратарят Юлиян Весков, полузащитниците Стефан Каменов и Пиер Пиеров и нападателят Владислав Цеков започнаха подготовка с първия отбор. Старши треньорът Ферарио Спасов обясни, че от тях зависи дали ще заминат с отбора на лагера в Турция.

Монтанци ще се готвят в Алания от 20 януари до 8 февруари и ще изиграя пет контролни срещи. Първата е на 24-ти срещу елитния Атайрал (Казахстан), а два дни по-късно е проверката с първодивизионния арменски клуб Пюнинк. На 7 февруари монтанци ще премерят сили с Клуж (Румъния), а за 30 януари и 2 февруари съперници ще се търсят на място. Серията от проверки ще започне на 18 януари срещу третодивизионния Спартак (Плевен) и ще завърши с контрола с Кариана на 16 февруари.

Кои започнаха подготовка с Монтана:

вратари: Ивайло Василев, Марин Орлинов, Юлиян Весков (ДЮШ),;

защитници: Даниел Георгиев, Иван Михов, Стефан Цонков, Владимир Айтов, Румен Трифонов, Галин Ташев, Васил Попов;

полузащитници и нападатели: Йордан Йорданов, Борислав Дамянов, Димитър Илиев, Никола Гавов, Стефан Каменов (ДЮШ), Пиер Пиеров (ДЮШ), Николай Цветков, Мирослав Антонов, Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Димитър Георгиев, Владислав Мисяк, Владислав Цеков (ДЮШ).

Треньор: Ферарио Спасов.