"Хора, но които имаме доверие, че ще свършат работа, ще бъдат полезни за отбора в предстоящото първенство. Надявам се да донесат положителен характер и емоции в съблекалнята и на терена", подчерта наставникът на монтанчани - Антони Здравков.

Той няма да разчита на вратаря Мартин Петков, защитниците Александър Башлиев и Стефан Цонков, дефанзинвия полузащитник Стоян Предев, халфът Айман Касими и крилото Лиандро Мартинс.

"Футболисти, които по една или по друга причина няма да останат при нас. Някои от тях изявиха желание да сменят обстановката. Цонков подписа предварителен договор още по време на първенството с ЦСКА 1948, Башлиев има желание да търси отбор в "А" група. Със Стоян Предев се разделихме, с Касими. Това са хора, на които благодаря за участието през миналия сезон", допълни още той.

До 21 юни отборът ще се готви у дома. След това заминава на лагер в Банско до 1 юли. По време на подготовката са предвидени 6 контролни срещи.

"Имаме три потвърдени контроли, за другите три дати в Банско търсим противници. Мисля, че няма да е проблем, тъй като доста отбори има в Банско, така че и тези празнини до края на седмицата ще бъдат запълнени. Следващата крачка е промоция за "А" група. Друга крачка няма, поне в моята глава", каза още Здравков.

Преди първата тренировка кметът Златко Живков се срещна с треньорите и футболистите, за да съобщи целите пред отбора.

Източник: bnr.bg/vidin