Двубоят започна равностойно, но домакините създадоха първа по-опасна ситуация след центриране от десния фланг в 4-та минута, като топката стигна до Даниел Пехливанов, но ударът му бе блокиран и топката излезе в корнер. В 11-ата минута Стефан Христов намери Боримир Карамфилов, който стреля от границата на наказателното поле, но Петър Петров улови.

Само 2 минути по-късно резултатът бе открит. При една от контраатаките Васил Шопов бе изведен зад гърба на защитата и остана сам срещу вратаря на домакините. Бившият футболист на ЦСКА 1948 обаче не предпочете да завършва сам, а чукна топката встрани към Васил Божинов, който на празна врата нямаше как да пропусне и вкара за 0:1.

В следващите минути домакините продължиха да владеят повече топката, но без да създават чисти голови положения. Въпреки че Монтана контролираше темпото, липсваше остротата в играта на отбора.

Гостите дори изглеждаха по-близо до отбелязване на втори гол, но отборът на Монтана оцеля на няколко пъти. В 38-ата минута дойде опасно центриране за домакините, а след рикошет топката почти стигна до играч в синьо, но страхотната намеса на Иван Бакалски запази нулевото равенство. Защитникът на Спартак се хвърли в краката на футболиста и взе топката чисто.

През второто полувреме домакините продължиха да държат повече контрол върху топката, но без да създават опасни положения. Постепенно Монтана наложи и своя натиск, но отново повечето удари бяха или блокирани, или в аут.

В 72-ата минута Шопов отново остана очи в очи със стража на Монтана и опита същото отиграване като при гола - с успоредно подаване към свой съотборник, който щеше да остане сам срещу вратата. Този път обаче защитник на “сините” успя да протегне крак и да спре паса, но топката се върна обратно в краката на Шопов. Опитният халф опита шут от малък ъгъл, но неточно.

2 минути по-късно гостите удариха за втори път своя противник. Отново главно действащо лице бе Васил Шопов, който този път успя да се разпише. Полузащитникът получи пас на границата на наказателното поле и с мощен изстрел от дистанция разстреля Петър Петров, за да покачи до 0:2.

В 84-ата минута Владислав Цеков засече добро центриране отдясно и вкара топката във вратата на Спартак (Плевен) с глава. Голът обаче не бе признат, тъй като нападателят на Монтана е бил в положение на засада при подаването към него. До края на срещата домакините продължиха да натискат своя съперник, но Спартак стоеше добре тактически и не остави шансове на своя противник. Така гостите се наложиха с 0:2.

В генералното класиране тимът от Плевен излиза първи с 16 пункта, колкото имат Струмска слава и Етър, но с по-лоша голова разлика. Монтана от своя страна се намира на осмото място с 12 точки.

Източник: sportal.bg