Постепенно домакините изравниха играта и в края на третата четвърт вече водеха с 47:56. Монтанчанки обаче не се предадоха, стопиха преднината на своя съперник и 20 секунди преди края на двубоя направиха разлика от 4 точки - 65:61. Последва атака без кош за сръбкините, а Лиза Бърджис пропусна да реши всичко, като изпусна сама под ринга. Капитанката на монтанския тим Шарел Алън вкара два фаула за 67:63, но веднага след това домакините отговориха с кош и фаул.
Победата на Монтана узакони националката Виктория Стойчева, която не сгреши и при двата си опита от линията за наказателен удар. Шарел Алън се отличи с 22 точки, 9 борби и 4 отнети топки за успеха на гостите. Лиза Бърджис завърши с дабъл-дабъл 13 точки и 12 борби.
За Цървена звезда националката Александра Катанич вкара 18 т., Снежана Богичевич отбеляза 15 т. Следващата сряда, 9 ноември Монтана гостува на шампиона на Словения Атлете (Целе), с който разделят второто място във временното класиранес актив от 7 т. Лидер с 8 т. е отборът на Будучност (Подгорица).