Младо момиче от Мездра спаси кученце, което се беше оплело в двора на гимназията в Мездра. Случката се е случи на 13.10.2017 в 7:30 сутринта. За целта беше прерязана с ножица част от мрежата разделяща двете площадки на хандбалните игрища.

Спасяването на кученцето беше двойно, защото в непосредствена близост (на не повече от четиридесет метра) до случката живее психопатът, който простреля в района на гимназията много кучета и котки, а десетки други домашни любимци изчезнаха безследно. За масовият убиец на животни се знае, че не се притеснява да прави публични разстрели на беззащитни животни, дори пред охранителни камери и хора (преди месеци две подобни убийства на животни бяха направени пред хора и камери до и във двора на същата гимназия).

Играещите хандбал, джитбол, тенис, и футбол на игровите площадки в гимназията в Мездра не знаят каква е истинската причина за разрязаната мрежа и не предполагат, че зад този акт стои не вандалски действия, а едно благородно спасяване на кученце в беда.