В резултат на износване на асфалтовата настилка от интензивния трафик и невралгичното влияние на атмосферните условия, по средата на двулентовия път, върху самата осова линия, е зейнала огромна яма с дължина над 2 метра и дълбочина 10-15 сантиметра. Само на около 100-на метра по-надолу са се образували още два дълбоки трапа в дясната лента за движение. Дупките убийци са особено коварни нощем, при мъгла или дори при слънчево време, когато се забелязват трудно от водачите, най-вече при шофиране с по-висока скорост.

Тази сутрин в тази критична отсечка станаха два пътни инцидента, предизвикани от опасните дупки. TIR "Mercedes-Benz Actros" с турска регистрация спука предна лява гума, а микробус "Mercedes Sprinter 316” със словенска регистрация аварира, след като се откъсна едната гума на прикаченото към него ремарке. За късмет, произшествията се разминаха без жертви и пострадали, само с нанесени материални щети.

Въпреки че проблемът е от няколко седмици, от Областно пътно управление - Враца все още не са предприели мерки за неговото решаване. "Трябва ли да пострада или да загине някой, за да бъдат премахнати тези пътни капани. Потрошихме си колите!”, оплакаха се потърпевши шофьори.