Срещата започна отлично за гостите от Мездра, които откриха резултата от дузпа, изпълнена от голмайстора Александър Лазаров. След попадението, играта бе равностойна, като липсваше точност и пред двете врати.

В края на първата част врачани изравниха и направиха срещата още по-интригуваща.

С началото на второто полувреме и двата тима се втурнаха атака. Късметът обаче се усмихна на „Локомотив”, който излезе напред в резултата в 60-та минута. Точен за „железничарите” бе влезлият на почивката Тихомир Петровски.

След този гол момчетата на Стоян Стоянов се развихриха в атака и отбелязаха още две попадения. „Червено-черните” поведоха с 3:1 чрез Светлин Бонев.

Врачани опитаха да се върнат в мача, но Никълс Петров не остави шансове на нападателите на „Ботев”.

Крайният резултат 1:4 в полза на гостите от Мездра оформи Светлин Бонев от дузпа.

„Локомотив” започна в следния състав: Никълс Петров, Християн Елисейски, Денислав Цонов, Християн Ангелов, Константин Здравков, Стивън Валериев, Мартин Маринов, Александър Лазаров, Светлин Бонев, Стилиян Михайлов, Момчил Танчев. През второто полувреме в игра се появиха Тихомир Петровски, Адриан Найденов и Виктор Митрински.

След този двубой „железничарите” имат 18 точки и са на 3 от лидера „Ботев” (Враца). В следващия кръг „Локо” приема тима на „Бдин” (Видин). Директната битка за второто място е на 14-ти април и ще се играе на терена с изкуствена настилка.