Ще се играе по системата „всеки срещу всеки“. Двубоите на малките „железничари“ ще бъдат в две полувреме по 25 минути, с 5-минутна пауза между тях, а младшата възраст ще играят полувремена от по 35 минути.

Записаните тимове в набор 2006/2007 са 10. Те ще бъдат разделени в две групи, всяка от които ще бъде съставено от по пет отбора.

В група 1 попадат съставите на „Миньор 2006“ (Перник), „София спорт“, „Шумен 2007“, „Вихрен“ (Сандански) и „Септември 57“ (София). В другата група са тимовете на „Миньор 2007“ (Перник), „Велбъжд“ (Кюстендил), „Локомотив“ (Мездра), „Локомотив“ (ГО) и „Ботев“ (София).

След края на срещите от груповата фаза ще се изиграят двубоите за 3-4 и 1-2 място, където съответно един срещу друг ще се изправят вторите и първите тимове от двете групи.

„Притеснителното е, че не сме в пълен състав на турнира. В контролите до момента се представихме доста добре и се надявам и в Сандански да покажем добра игра“, заяви за MediaNews наставникът на „железничарите“ - Владимир Найденов.

Той каза още, че се надява неговите възпитаници да бъдат сред първите два отбора в своята група, за да играят в един от двата финала.

В другата възраст, в която мездренският клуб има представител, родените 2011/2012година са записани пет състава – „София спорт“, „Миньор“ (Перник), „Септември 57“ (София), „Локомотив“ (Мездра) и „Шумен“.

„Записах футболистите на този турнир, защото има много деца, които тренират, но нямат първенство. Не познавам останалите отбори, а в този състав почти не се събираме, затова нямам определени очаквания за представянето на тима. Хубавото е, че децата ще играят футбол. Това е най-важното“, коментира треньорът на тази възраст - Стоян Стоянов.

При този набор също ще се играе по системата „всеки срещу всеки“, като шампионът в тази възраст ще бъде определен според крайното класиране.