В благотворителния концерт взеха участие Вокална група "Детски свят” с ръководител Анета Петкова, Мажоретен състав с ръководител Христина Стоянова, Танцова формация с ръководител Цветелина Цинцарска, както и певчески таланти от градските детски градини. На сцената се изявиха също индивидуалните изпълнители Борислава Стоименова, Йоана Лиловска, Елена Митова, Илари Ел Карафли и бившата възпитаничка на училището домакин Моника Велчева, осмокласничка в Националното музикално училище "Любомир Пипков” в столицата.

По време на спектакъла прозвучаха популярни детски, коледни и патриотични песни, сред които „Коледна приказка”, „Бяла Коледа”, „Празник без предели”, „За България”, „Нашата мила страна”, „Песен за семейството”, „Дано” и др. Празничния спектакъл уважиха множество ученици, учители, родители и граждани, които аплодираха изпълненията на младите таланти.

Непреходното послание, което отправиха към всички участниците в концерта, бе: "Духът на Коледа оживява, когато всеки от нас открие, че носи частица от нея в сърцето си. Коледното вълшебство проблясва в мига, в който дарим усмивка, в който подадем ръка, когато накараме някого да се почувства добре и да повярва, че и за него има надежда... Тогава силата на Празника се ражда в нас и ни прави истински щастливи!

По време на "Коледната приказка”, "разказана” от ученици на ОУ "Христо Ботев” и техни приятели, бяха събрани 1 120 лв., които ще бъдат преведени по банковата сметка на Сияна. А най-трогателният момент в това тържество на Доброто бяха сълзите в очите на майката Десислава Маньовска, която благодари от сърце на главния организатор на благотворителния концерт, музикалния педагог Анета Петкова.

Всеки, който желае да дари надежда на Сияна, може да направи дарение на следната дарителска сметка в Райфайзенбанк:

Титуляр: SIANA STANISLAVOVA MANIOVSKA/ СИЯНА СТАНИСЛАВОВА МАНЬОВСКА

IBAN: BG05RZBB91551008596670 - BGN

IBAN: BG30RZBB91551OO8596705 - USD

BIC: RZBBBGSF

Кампанията "Дари надежда на Сияна" продължава. Идния четвъртък, 21 декември, по инициатива на доброволците от Българския младежки червен кръст (БМЧК) в центъра на Мездра ще бъде организиран поредният благотворителен базар в подкрепа на благородната кауза.