В другата предварителна група „А” са отборите на СУ "Петко Рачов Славейков” (Добрич), ОУ "Алеко Константинов” (Пловдив) и ОУ "Стоян Михайловски” (Варна). В предварителните групи се играе по системата „всеки срещу всеки”, а след това, според класирането, за разпределение на местата от първо до шесто.

В първата си среща от група "Б" тимът на ОУ "Христо Ботев" (Мездра) загуби в оспорван двубой от отбора на ОУ „Елин Пелин” (Бургас), който е съставен от клубната формация на ХК "Албатрос", с 18:25 (на полувремето 9:10). Днес следобед играят ОУ "Елин Пелин" (Бургас) - 72 ОУ "Христо Ботев" (София), а утре от 10:30 часа е решителният двубой на мездренските хандбалисти със столичани. За влязат в призовата четворка и да играят за разпределение на медалите, те се нуждаят от задължителна победа в този мач.

В първата среща от предварителна група „А” домакините от СУ "П. Р. Славейков" (Добрич) победиха ОУ "Алеко Константинов" (Пловдив) с 21:18.

Съгласно регламента, след приключване на груповата фаза първият от група "А” ще играе с втория от група "Б” и обратното, а класиралите се на трето място в двата потока ще спорят за пето-шесто място.

Срещите за разпределение на медалите и награждаването на призьорите в турнира са в неделя.