За MediaNews председателят на Младежкия общински съвет Зорница Гергова обясни, че за трета поредна година за Деня на будителите ще организират церемония „Учител будител”. Тя е много важна за нас, защото с така изказваме уважението си към нашите учители, които са истинските съвременни будители. Учителите ни заслужават да видят, че ние ги ценим-разказва Зорница и добавя, че най-важното е, че учениците от всички средни училища в града сами са номинирали преподавателите, на ученически съвети и с явно гласуване. Събитието е на 6-ти ноември в Младежкия дом. Грамотите, които ще получат избраните 22-ма преподаватели имат за цел да засвидетелстват признателността на младежите, за усилията, които полагат учителите им да ги държат „будни”, въпреки трудностите.

Зорница Гергова е за втори мандат председател на Младежкия общински съвет. Тя е ученичка в 12-ти клас на СУ „Козма Тричков”, занимава се с младежки дейности и доброволчество от години и въпреки, че това отнема цялото й свободно време казва, че й харесва. Дали изборът на младежите, отново да е председател й носи самочувствие? Зорница отговаря така: „За мен е комплимент, че пак съм избрана. Това показва, че през изминалият мандат сме се трудили, всички заедно, а другите са оценили моята работа и ми вярват.”

Тя разказва, че мандат 2018-2019 г. е бил наситен с много събития и всеки месец е имало по едно значимо. През месец април младежката организация е отбелязала 20-годишен юбилей с церемонията „Вчера, днес и утре” и са горди, че техният съвет е първият в България с подобен статут. За шеста поредна година са провели и състезанието „За чиста и свята Република” и едно ново събитие „ В битка за родното”…

Какво е отношението на младото момиче към политиката и дали след време се вижда като истински председател на Общински съвет, или кмет? Категорична е, че не би се насочила към политиката, не мисли, че това е за нея. Смята, че тази материя й е непозната и няма интерес да я изучава и прилага. Убедена е, че политиката е за силни, смели и интелигентни хора, но едва ли всички са такива днес. Ако след време заеме някакъв пост, независимо в коя сфера, би искала да е заслужено и да може да носи отговорността за него. Мечтае за бъдеща работа без бюро, свързана с много млади хора за които да е полезна.