© БФХ

Проверката бе част от 5-дневния лагер в Ловеч, където младежите се готвят за Европейското първенство. В състава на националния тим бяха повикани 16 хандбалисти – Теодор Георгиев и Александър Илиев (Осъм, Ловеч), Емилиян Стефанов и Александър Николов (Спартак Вн), Валентин Гачев, Милен Валентинов и Илиян Младенов (Локомотив, Мездра), Божидар Симеонов и Николай Генов (Локомотив, Г. Оряховица), Станимир Милушев и Йордан Николов (Добруджа, Добрич), Атила Хасан (Фрегата), Марио Марев (Албатрос, Бургас), Иван Петков (Спартак, Плевен), Георги Йорданов (НСА, София) и Ерим Велизаров (Сондерборг, Дания).

Преди началото на първенството националите ни ще се съберат на още един подготвителен лагер – от 24-ти до 30-ти юни, след което ще отпътуват към морската ни столица. В този лагер ще се включат и състезаващите се в Португалия Михаел Иванов, Николай Петров и Георги Ковачки.

Европейското първенство ще се проведе от 1 до 10 юли в Двореца на културата и спорта във Варна. Съставът ни е в предварителна група с Чехия, Латвия и Финландия. В другата група са тимовете на Австрия, Нидерландия, Словакия, Турция и Грузия.