В първият раздел - "Рисунка" всеки участник трябва да изпрати не повече от две рисунки по тематиката на конкурса с размери 35х 50 см, без паспарту. Разрешава се използването на всякакви техники и средства - акварел, темперни бои, пастели, графика, молив, туш, колаж. Рисунките не трябва да са гледани/ копирани от списание, картички и илюстровани книги. На гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат отбелязани четливо трите имена на автора, възраст, училище, извънучилищно звено, школа, клуб и точен адрес и телефон.

Във втория раздел - "Приложно изкуство", може да се участва индивидуално или колективно с изработени различни материали – пластики, пана, керамика, дърворезба, обемни форми и др. Творбите трябва да бъдат придружени с информация за трите имена на авторите,тяхната възраст, училище, адрес, телефон и e-mail.

Участниците в конкурса са разделени в три възрастови групи - от 6 до 10 г., от 11 до 14 години и от 15 до 25 г. Всички творби трябва да бъдат изпратени най-късно до 25 февруари 2018 г. на адрес: 3000 Враца, бул. "Втори юни" №10, Младежки дом (важи датата на пощенското клеймо).

Конкурсните материали не се връщат, най-добрите творби ще вземат участие в изложба и електронен сборник. Награждаването на призьорите ще се състои на 6 март 2018 г. от 18:00 часа в Младежки дом - Враца. Тричленно жури ще отличи с предметни награди и грамоти класираните на I-во, II-ро, III-о място във всяка възрастова група в двата раздела с предметни награди и грамоти. При невъзможност да присъстват на награждаването, участници от страната, заели призови места, ще получат наградите си по куриер.

За контакти: 092/ 626 503 - Росица Стоянова, e-mail: youth_house@abv.bg