Международният ден на младежта се отбелязва в света от 2000 г., а България се присъединява към тази инициатива през 2007 г.

12 август е Денят, в който младите се обединяват в целия свят в името на своите каузи. Денят на младежта е дъгата в сивите, сериозните и скучни дни на "големите”. Това е миг от вечност, в който всеки един младеж се чувства специален, разкрива своя потенциал…нещо повече - може да превърне своите мечти в реалност!

За поредна година институциите във Враца, които работят за младите хора, организират хепънинг-концерт по повод празника. Хепънингът и концертът ще се състоят в парк "Дъбника” от 18:00 до 23:00 часа на 12 август (петък). В различните пунктове участниците ще могат да проявят своите творчески умения и да рисуват върху платна с акварел в цветовете на лятото.

Да разменят или подарят книги, учебници, ученически пособия, играчки. Ще имат уникалната възможност да правят това, в което са най-добри - да се снимат! Единственото "тежко” условие е да имат камера, да проявят творчество и щрак, щрак…

Най-добрите кадри ще бъдат селектирани и излъчени, къде? - На голяма видео стена!

Да участват в интерактивни игри за придобиване на интересни и практически умения. Да се информират за възможностите, които Европейският съюз дава за учене, работа и живот в страните от ЕС. Да намерят информация и съвет за ново работно място.

Младите с буйна кръв могат да вземат участие в открити уроци по зумба! Да се превърнат в приказни герои под четката на аниматорите от Развлекателен парк "Леденика“. За четящите младежи екипът на Библиотеката е подготвил играта "Познай нашата най, най, най…книга?!"

На финала на вечерта врачани ще се потопят ритмите на група LEEVER, група D.VINE и младежки творчески формации от града под Околчица.

Заповядайте! На 12 август от 18:00 часа в парк "Дъбника”!

Нека направим Враца лятна планета на младежта!