От 16 до 21 юни, когато се чества и 30-годишният юбилей на фестивала, на сцената на Младежки дом - Враца ще се изявят групи Грузия, Индия, Израел, Иран, Италия, Косово, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна, Хърватия, а България ще бъде представена от младежки театрални формации от градовете Бургас, Перник, Русе, София, Ямбол, както и от домакините от ТГ ТЕМП от гр. Враца. Официални наблюдатели на фестивала са представители на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA и на Българската асоциация на аматьорския театър БААТ.

Директорът на Младежки дом - Враца Георги Врабчев поздрави всички участници и символично им подари една българска роза. Специален гост в програмата на официалното откриване бе етно формацията БУЛГАРА. Групата използва дръм енд бейс, фънк и броукън бийтс, като по този начин подчертава красота на българския фолклор, преплитайки джънгъл, рок и джаз с фолклорни инструменти. Програмата бе допълнена и с представянето на уникални 3D лазерно и пиротехническо шоу.

Организатори на културната проява са Община Враца, Младежки дом – Враца, Театрална група ТЕМП, гр. Враца и Българска асоциация на аматьорския театър /БААТ/, член на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA.