В концерта на 18 октомври (петък) от 17.30 часа ще се представят 11 формации. Школата по рисуване, ученическият Общински съвет, които са неразделна част от цялото на младежкото творческо семейство, няма да се качат на сцената, тъй като по понятни причини тяхното творчество не е сценично. Сцената на Младежкия дом ще завладеят балетните формации, танцовите и вокалните групи, школата по изпълнителско изкуство.

"С концерта се надяваме да усмихнем хората от нашия град в края на лятото, да си пожелаем на добър час и да тръгнем към следващата творческа година. 52 години минаха и наистина осъзнахме, че времето лети. Преди две години отбелязахме 50-годишнината на Младежкия дом. Вече сме тръгнали към следващите 50. Бързина винаги ще има, но по-полека трябва да я караме, за да се наслаждаваме по-дълго на усмихнатата младост", добави Георги Врабчев.


Младежки дом - Враца тази година беше удостоен с две изключително високи награди. По случай Международния ден на младежта - 12 август, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт, с подкрепата на Община Варна, организираха VII Национална конференция "Достъп на младите хора до култура: ролята на фестивалите по изкуствата".

По време на конференцията бяха връчени националните годишни награди "ПроКултура" за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура. За пръв път бяха обявени специални награди в категорията "Фестивали" в девет области. Редом с изявени културни институти в страната, Младежки Дом - Враца взе наградата в Категория "Общински културен институт" за активната и резултатна дейност за разширяване на достъпа на младите хора до култура чрез многообразие от инициативи, програми, фестивали, форуми, концерти, рецитали.

В раздел "Фестивали" с "Диплом за отличие" бе награден Международния младежки театрален фестивал "Време" - Враца. Така бе оценен неговият принос и към Националния културен календар, като единствено по рода си събитие за страната, с международно участие от 1987 г, насам.