Жената притежавала свидетелство за управление на МПС, но валидността му била до 2013 г. и не го подновила. На 24.09. 2016 г. управлявала автомобил „Меган” и била спряна за проверка. Съставен й бил акт за административно нарушение като неправоспособен водач. Последвало Наказателно постановление влязло в сила на 22 октомври, същата година и глоба в размер на 100 лв. На 23 март 2017 г. тя дошла във Враца за да си вземе поредната предписана доза, тъй като била включена в метадонова програма. Отново била зад волана на колата и се блъснала в крайпътен бордюр на бул. „Мито Орозов” в града.

Пострадала леко, но проверката не й се разминала и пристигналият на място полицейски екип установил, че шофира без книжка в едногодишния срок на наказание за същото деяние. Тъй като в Наказателния кодекс е записано, че: „Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от двеста до хиляда лева”, защитата на обвиняемата е сключила споразумение с прокуратурата.

Съдът е приел сключеното споразумение. Въпреки признаването й на вина и изказаното съжаление за стореното, съдът е отчел и факта, че вече била осъждана и имало множество нарушения на Закона за движение по пътищата. С Определение наказателният състав е произнесъл наказание от четири месеца „лишаване от свобода”, ефективно. Младата жена следва да го изтърпи при общ режим зад решетките, където я е завела стълбата, която води не само надолу, но често и до затвора.