Близките на Лидия веднага я откарали в Спешния център в Мездра, където дежурният екип установил, че пострадалата има сериозна травма на окото, както и други наранявания. Ето защо веднага я транспортирали в Центъра за спешна медицинска помощ във Враца, където обаче дежурният лекар ги посрещнал с викове и крясъци.

По думите на Божидар М., близък на Лидия, лекарят не само че крещял, защото му било нарушено спокойствието, но и ги отпратил да чакат в коридора въпреки видимо тежкото състояние на младата жена. Същият „лекар“ дори отказал да даде името си на близките, които изразили възмущението си от нехуманното му отношение.

"Как може такъв човек да бъде лекар? Нали е полагал Хипократова клетва? Нали това е неговият професионален дълг?“, сподели възмутен Божидар. Той каза още, че от страна на близките не е имало агресия под никаква форма, а само повишен тон, което е напълно обяснимо, но все пак била извикана полиция. Пристигналият на място полицейски екип само установил, че подаденият от медиците сигнал е неоправдан, тъй като няма проявена агресия, нито някакъв инцидент.

След намесата на полицията, все пак пострадалата била прегледана и на скенер, поради което се наложило незабавното ѝ транспортиране в специализираната клиника по очни болести в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" в София. Близките споделиха, че там е била приета изключително внимателно и веднага са направени необходимите изследвания, поставена е диагноза и веднага е насрочена операция.

Близките на пострадалата изказват своята благодарност към медицинския екип в столичната клиника за бързата намеса и хуманното отношение!