Храмовия празник на църквата във Върбешница уважиха председателят на Общинския съвет Яна Нинова и кметът на селото Магдалена Динкова. В края на богослужението Негово Високопреосвещенство благослови дошлите да се черкуват миряни и им пожела Св. архангел Михаил и другите небесни безплътни сили да закрилят тяхното село, Врачанска епархия и целия православен храм .

Накрая врачанският владика раздаде нафора на енориашите и им подари иконка с лика на Св. архангел Михаил - предводител на цялото небесно ангелско войнство и борец против духовете на тъмнината.

Кметицата Магдалена Динкова също поздрави върбешчени с храмовия празник, като и им пожела да са здрави и по-задружни, а на младите хора - да не напускат родното си място, а да останат да живеят в него, защото то е много красиво.

В навечерието на Архангеловден в центъра на Върбешница бе завършен детски кът за отдих, който беше реализиран със средства по Програмата "Малки местни инициативи - Мездра 2018". Новата придобивка е продължение на проекта, с който миналата година беше изградено "Райско кътче" за отдих и спорт.