Храмовия празник на църквата във Върбешница уважиха кметът на Мездра Генади Събков, председателят на Общинския съвет Яна Нинова и кметът на селото Магдалена Динкова. След литургията митрополит Григорий благослови събралото се множество с Архангеловден, като благопожела Св. архангел Михаил и всички други небесни безплътни сили да ги закрилят и да бдят над тяхното село, България и целия свят.

По-сетне Негово Високопреосвещенство отслужи водосвет и поръси за здраве енориашите, а всеки от тях получи нафора и иконка с лика на Св. архангел Михаил - предводител на цялото небесно ангелско войнство и борец против духовете на тъмнината, покровител на мъртвите и закрилник на дома.

По-късно Врачанският митрополит отслужи литургия и водосвет и в православния храм „Св. архангел Михаил” в Руска Бела, осветен точно преди 15 години, на Архангеловден 2002-ра, който днес също има храмов празник. След богослужението дядо владика освети празничната трапеза, на която не липсваше и риба, осигурена от Църковното настоятелство с председател Владимир Пенчев.