снимката е илюстративна
снимката е илюстративна

Около 15,30 часа на 04.11.2020 г. митническите служители спират за проверка микробус „Ситроен“, напускащ страната. Инспекторите установяват, че по протежение на целия под на товарния отсек на превозното средство е изграден тайник. В него са открити 760 кутии цигари с български акцизен бандерол. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение за пренасяне на тютюневи изделия с търговски характер без нужния придружителен документ по ЗАДС.

Цигари с български бандерол са намерени и във фабричните кухини на микробус „Мерцедес“, спрян за проверка в района на Дунав мост II на 25.10.2020 г. Митническите служители изваждат 850 кутии цигари от кухините на превозното средство. На шофьора също е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Най-голямото количество цигари - 2390 кутии, митническите служители откриват при проверка на товарен автомобил „Скания“, извършена на 26.10.2020 г. Тютюневите изделия са намерени при физическа проверка под част от палетите и непосредствено зад челния борд на полуремаркето. Задържаните количества също са били с български бандерол. Още 1180 кутии цигари са задържани при други две проверки в лек автомобил и микробус, извършени в района на Дунав мост II.