В района на Дунав мост 2 при Видин превозното средство е спряно и е направена проверка на товара. В осем пратки, изпратени от няколко физически лица, са открити общо 3 088 кутии (61 760 къса) цигари от различни марки, предлагани на българския пазар и облепени с валидни български акцизни бандероли.

Тютюневите изделия били разпределени в количества между 1878 кутии и 160 кутии в пратка. За големите количества цигари, макар и облепени с български бандерол, не са представени изискуемите документи по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) за превоз на акцизни стоки.

Освен цигарите, в две пратки са открити и 147,5 литра етилов алкохол, с мирис на ракия, в пластмасови бутилки с различна вместимост – от туби от 10 л до 1,5 л разфасовки, също без документи.

При друг случай, отново в района на Дунав мост 2, вечерта на 01.02.2018 г., в резервната гума на товарен автомобил с чужда регистрация, митническите служители откриват скрити цигари с турски бандерол, общо 420 кутии /8400 къса/ от три известни марки.

По случаите са образувани административно-наказателни производства.