Най-добрият български бегач в средните бягания и неговият треньор Йоло Николов, който влезе в ролята на пейсмейкър, се движеха по график за покриване на норматива през първия километър, но в последните 500 м темпото спадна и Митко финишира на 7.28 секунди над стандарта.

Втори - на около 3 секунди след Ценов, се нареди неговият съотборник Иво Балабанов, който заслужи сребърния медал с лично постижение в тази дисциплина - 3:54.21 мин. Така Митко и Иво покриха норматива на 1500 м (4:01.05 мин.) за Балканиадата в зала, която е на 25 февруари отново в Белград.

Другият представител на СК Атлет - Спасимир Делибашев, също направи много добро бягане и в крайна сметка завърши пети с време 4:02.68 мин.

"Условията в зала "Добротица” бяха много тежки, виражите са изключително остри и имаше много прах във въздуха, сподели за MediaNews Треньор №1 на Мездра Йоло Николов, който днес навършва Христова възраст. За средните и дългите дистанции това утежнява много обстановката. Аз лично съм доволен от представянето на момчетата, след три седмици ни очаква старт на Балканските игри в Белград. Там условията са много добри и ще имаме възможност да реализираме още по-силни резултати. "

Днес в 15:35 часа Митко Ценов, Иво Балабанов и Спасимир Делибашев ще бягат 800 м, а в 17:05 часа Йоло Николов ще стартира на 3000 м. Четиримата ще гонят медали и в щафетата 4х400 м. - стартът в тази дисциплина е в 19:00 часа.

Екипът на MediaNews честити 33-ия рожден ден на Йоло Николов като му желае здраве, спортно дълголетие и нови професионални успехи!