През по-голямата част от дистанцията Митко бягаше в средата на групата от 12 състезатели в серията, но в последната обиколка поизостана и в крайна сметка завърши на осмо място. Резултатът на Ценов е с 24.21 секунди по-слаб от неговото лично постижение през сезона (8:21.34 мин.), което го нареди на 19-а позиция в крайното класиране в дисциплината.

С най-добро време във финала - 8:31.42 мин., влезе французинът Майедин Мехиси-Бенабад, а с последен, 15-и резултат - 8:34.82 мин., се класира италианецът Юри Флориани.

"Не знам защо така се получи, но нямам никаква сила, заяви веднага след бягането Митко Ценов пред спортния сайт BGathletic.com. Още от прибирането ми от Кения през май тренировките започнаха надолу-надолу. Само в Доха на Диамантената лига бях добре и после нещо се случи. И сега на последния лагер в Баня тренирах, но усещам, че не съм добре. Дори сега преди състезанието не усещах никакъв адреналин, никаква треска, сякаш отивам на тренировка. Не мога да си обясня на какво се дължи. Има още малко време до Олимпиадата. Ако се получи добре, ако не…”

"Спортът е нож с две остриета. Митко е млад и има да учи още много”, коментира пред MediaNews.bg представянето на своя възпитаник неговият треньор Йоло Николов.

Мездренското участие в шампионата на стария континент продължава в неделя (10 юли), когато в полумаратона при мъжете и жените ще стартират Йоло Николов и Милица Мирчева. Бягането на Милица започва в 10.30 ч. българско време, а това на Йоло е двайсет минути по-късно.

Двата старта ще бъде предавани директно по тв канал Eurosport 1.