В тазгодишното издание на "DecaNation” Митко Ценов ще стартира на 2000 м. Неговото лично постижение (PB) в тази дисциплина е 5:12.83 мин., което датира от 2014 г. "Мачът на гигантите" е ежегодно отборно състезание, организирано от Френската атлетическа федерация (FFA), напомня BGathletic.com. Всеки сезон покани за участие в него получават 8 от най-изявените национални екипи в света, които се съревновават в 20 класически лекоатлетически дисциплини.

Освен тима на Балканите, в "DecaNation 2017" ще вземат участие отборите на Франция, Германия, Италия, Украйна, САЩ, Китай и Япония. Балканският тим е съставен от шампионите в съответните дисциплини от Балканското първенство за мъже и жени, което се проведе през месец юли в Нови Пазар, Сърбия. На него Митко Ценов стана шампион на полуострова на 1500 м с 3:50.81 мин., а неговият треньор Йоло Николов победи на 5000 м с 14:33.35 мин.

Водач на отбора на Балканите за "DecaNation 2017" е европейският рекордьор в скока дължина (8.86 м) Роберт Емиян, който наскоро бе преизбран за президент на Арменската атлетическа федерация.

"Мачът на гигантите" ще бъде излъчен директно по френския тв канал SFR-Sport и ще бъде достъпен онлайн в специализирани интернет платформи: (http://www.watchathletics.com/schedule/watchlive/3219/).