Състезателите на Спортен клуб Атлет (Мездра) Митко Ценов и Милица Мирчева и техният треньор Йоло Николов ще заминат за Олимпийските игри в Рио де Жанейро идната неделя - 31 юли, става ясно от графика за отпътуване на българските спортисти, публикуван от Българския олимпийски комитет (БОК). Тримата ще отпътуват от Терминал 2 на Летище "София” в 19.05 часа с полет на италианската авиокомпания "Al Italia”. В момента Митко, Милица и Йоло са на последния си подготвителен лагер преди Рио 2016 на "Спорт палас” край Варна.

Групата, която ще пътува на 31 юли, включва 15 български олимпийци. Освен мездренските атлети, в нея влизат още Габриела Петрова, Георги Цонов, Румен Димитров и Тихомир Иванов (лека атлетика), Станимира Петрова, Даниел Асенов и Симеон Чамов (бокс), Георги Божинов и Кристиян Василев (гребане), Самуил Донков и Антон Ризов (спортна стрелба), Александър Николов (плуване) и Стефан Христов (колоездене).

Националният рекордьор в тласкането на гюле Георги Иванов, чийто треньор е роденият в Мездра Борис Воденичаров, ще лети за Рио на 6 август, заедно Радослава Мавродиева (лека атлетика), Ангел Кодинов и Мирослав Кирчев (кану каяк).

Първи от българската олимпийска делегация заминават състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева и лекоатлетката Силвия Дънекова, които ще отпътуват в понеделник (25 юли). Преди полета им а в залата за заминаващи на Терминал 2 в 17.00 часа е предвидена кратка церемония по изпращане.

Междувременно стана известно, че на Олимпиадата в Рио българските спортисти ще бъдат облечени в спортно-елегантна визия, създадена специално от екипа на модна къща AGRESSIA в актуални за сезона цветове и материи, изцяло съобразени с естеството и мястото на събитието.

На XXXI летни олимпийски игри, които ще се проведат от 5 до 21 август, нашата страна ще бъде представена от 51 спортисти в 14 вида спорт. Митко Ценов ще стартира в своята коронна дисциплина 3000 м стипълчейз при мъжете, а Милица Мирчева - в маратона при жените.