Стойчева отвя конкуренцията в анкетата на BGbasket.com. Второто място зае Александра Петрова от столичния БК "Септември ’97", трета е Вили Крачолова от "Берое" (Стара Загора). Титлата при мъжете грабна 19-годишният състезател на "Балкан" (Ботевград) Александър Илиев.

Центърът на БК "Монтана" Иван Латунов пък е "Мистър Волейбол'2016 г.". 26-годишният национал бе коронясан от един от легендите на българския волейбол - деветкратният шампион на България с екипа на ЦСКА Борислав Кьосев. В призовата тройка подгласници на Латунов станаха Ивайло Великов от "Арда" (Кърджали) и Калоян Калинков, който за последно е играл за отбора на Софийски университет. При дамите победителка е Нася Димитрова от "Марица" (Пловдив).

Сред официалните гости на церемонията бяха спортният министър Красен Кралев, първата българка световна рекордьорка в леката атлетика Йорданка Благоева, която тръгва да покорява върховете в сектора за скок на височина от стадион "Огоста" в Монтана и многократната медалистка на 400 м Цветелина Кирилова, която пък е монтанска снаха. Нейният съпруг е европейският шампион на кикбокс Емил Кръстев.