„За последните няколко години Калин Каменов промени облика не само на града, но и на спортната инфраструктура. Вярвам, че тази модерна зала ще предостави необходимите условия за тренировките и състезания по един от най-успешните колективни спортове в страната - волейболът. През тази година ще започне и обновяването на пистата на стадион „Христо Ботев”, за която Общината има разработен проект, в който е предвидена нова каучукова настилка, сертифицирана от IAAF, както и изграждането на необходимите съоръжения за отделните дисциплини. Тези инвестиции ще допринесат за превръщането на града в тренировъчен център” - каза още Красен Кралев.

Кметът Калин Каменов благодари на спортния министър и правителството за подкрепата и заяви, че залата е възможност във Враца да бъде възроден отново женският волейбол. „С осигурените 1 200 000 лв. от правителството успяхме да обновим напълно съоръжението и от едно хале, да направим спортна зала, в която да се провеждат както тренировки, така и състезания. Инвестициите ни в спорта няма да спрат дотук, тъй като в момента възстановяваме игрището в кв. „72”, изграждат се два нови терена в селата Бели извор и Лиляче, реконструират се и други площадки в отделни квартали на града, а в непосредствена близост до стадиона се изгражда модерен спортен комплекс. С подкрепата на министерството на младежта и спорта, в навечерието на 100-годишнината на Ботев Враца ще започнем обновяването на лекоатлетическата писта на стадиона“– заяви Каменов.

По време на посещението си във Враца, министър Кралев и кметът Каменов посетиха изграждащият се спортен комплекс, който ще бъде с възстановителен център и две игрища с изкуствена настилка.