Състезателката на СК Атлет - Мездра Милица Мирчева спечели полумаратона при жените в Маратона на Стара Загора от веригата "Бягането - начин на живот”. 22-годишна възпитаничка на треньора Йоло Николов, която ще представя България в маратона на Олимпиадата в Рио, пробяга 21-километровата дистанция за 1:23:59 ч. Втора финишира Маринела Нинева (Локомотив - Дряново) с време 1:27.10 ч., а трета е Анита Кръстева (Берое - Стара Загора) с 1:30:48 ч.

Така Милица заслужи златен медал и парична премия от 1500 лв., които й бяха връчени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В трите дистанции от надпреварата - маратон, полумаратон и 10,5 км, стартираха повече 330 лекоатлети от 18 държави - България, Белгия, Бразилия, Германия, Испания, Казахстан, Малта, Македония, Мароко, Молдова, Полша, Португалия, Сърбия, Румъния, Украйна, Чехия, Швеция и Япония.

Това е втора победа на вицеевропейската шампионка по крос кънтри за девойки в първата лекоатлетическа верига маратони Варна - Стара Загора - София, чието мото е "Бягането - начин на живот”. В средата на май Милица спечели бягането на 16.8 км при дамите в Маратона на Варна с време 1:01:53 ч.

Третият, последен маратон от веригата е на 9 октомври в София, когато ще бъдат определени и балканските шампиони в тази дисциплина.