До средата на дистанция Милица се движеше на 16-а позиция, само на 7 секунди от водачката в бягането, но впоследствие поизостана и в крайна сметка завърши 30-а.

Шампионка при U23 стана 21-годишната полякиня София Енауи с време 19:21 мин. Сребърния медал спечели представителката на Германия Ана Геринг, която финишира на 3 секунди след победителката, а бронзовото отличие заслужи англичанката Алис Райт с 19:42 мин.

Това бе третото участие на Милица Мирчева при девойките до 23г. на Европейските първенства по крос кънтри. През 2014г. в Самоков тя стана вицеевропейска шампионка, а миналата година в Йер (Франция) финишира 12-та. През 2013г. в Белград (Сърбия) тя завърши 32-ра при девойките старша възраст.

След континенталното първенство на Апенините Милица се завърна у нас, където ще остане до Нова година. На 21 декември родената в Добрич атлетка ще присъства на награждаването на 10-най-добри спортисти на Община Мездра, а в началото на януари ще замине отново за Флорида (САЩ), където е студентка.