За живота на хората, за проблемите и радостите разказва кметският наместник Роман Иванов. По време на разговора ни стана ясно, че освен амбициозните планове, които си е поставил, Роман е и сладкодумен разказвач, с тънко чувство за хумор.С доста ирония сподели, че селото е малко познато.

Дори в областния град не знаят за съществуването му, да не говорим, че и в Мездра, влизайки в сградата на общинската администрация са го питали това село в коя община е. Това обаче не го притеснява, защото тук хората са добри, задружни, селото е спокойно, а чистият въздух и девствената природа постепенно го превръщат в притегателна дестинация за живеене.

Във връзка с това, кметският наместник обърна внимание на двумесечния период на въведеното извънредно положение поради пандемията от COVID-19, през който много млади хора са се завърнали, за да бъдат заедно с родителите си. Той разказа, че хората са се обединили в този труден момент, и даже за последните 8 месеца в селото няма смъртен случай. Относно грижата за възрастните хора, Роман поясни, че много от тях са включени в програмата „Топъл обяд”, за 13 -14 души – безплатен обяд.

По програмата за личен асистент ще бъдат включени нови 14 човека, за които ще се грижат трима млади хора, което е и осигуряване на работни места.

С нескрита гордост кметът се похвали, че са единственото село в община Мездра, което със собствени сили и средства е премахнало незаконните сметища, и съвсем заслужено може да се нарече най-чистото и екологично село в община Мездра. Той призова колегите си да последват примера му и да превърнат с общи усилия Община Мездра в най-екологичната община.Роман изказа своята благодарност на Община Мездра и ОбП "Чистота" за оказаното съдействие.

Тук е мястото да отбележим, че в най-скоро време Ослен Криводол ще се сдобие с най-новия православен храм в община Мездра – „Св. Николай – Чудотворец”. За него Роман Иванов разказа, че до 10 дни храмът ще бъде измазан отвън и отвътре, ще бъде направен иконостаса и се надява за Никулден – храмовият празник, да бъде вече отворен за жителите и гостите на селото.

Но наред с добрите дела, които се случват в селото, и тук си имат голям дерт – 90-годишната сграда на кметството, която отчаяно плаче за основен ремонт. Той поясни, че сградата на кметството не е ремонтирана повече от 30 години, покривът тече, стаите са с протекли тавани, и като цяло сградата дори е опасна за обитаване. За реновирането й вече е подал документи за участие по програмата „Малки местни инициативи” и се надява Общинският съвет да одобри кандидатурата.

На изпроводяк, любезният и сладкодумен домакин и стопанин на Ослен Криводол ни покани за още по- интересни събития, за които разказа в аванс.