Както MediaNews писа, на 18 октомври миналата година, видимо пиян клиент предизвиква скандал в Денс клуб "Роял” в Мездра. Управителят на заведението, Г. Н., неколкократно го приканила да напусне, защото работното време било свършило. Въпросното лице не само отказало да си тръгне, но и започнало да обижда и заплашва.

След приключване на работа, управителката си тръгнала заедно със сина си, дошъл да я посрещне. На излизане от дискотеката, двамата били причакани пред входа на близкото училище и нападнати от въпросното лице. Въпреки молбите на майката и сина да ги остави на мира, пияният младеж налетял на бой. При нападението, той нанесъл леки телесни повреди и на двамата.

След мелето нападателят успял да се измъкне и се скрил в хотела, където бригадата била отседнала.

Служителите на реда веднага задържали и прибрали побойника в Районното управление. Проверката установила, че нападателят е строителен работник от Бургас, на 27 години, с инициали Я. З. Д., с основно образование, неженен, работи като "монтажник“.

По време на наказателното производство, обвиняемият Я. З. Д. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата. Предвид чистото съдебно минало на подсъдимия, Мездренският районен съд му е наложил наказание "Лишаване от свобода" за срок от три месеца, като изтърпяването на присъдата е отложено за срок от три години, считано от датата на решението на съда.

Я. З. Д. е осъден да заплати и направените по делото разноски, в размер на 372,19 лв. за изготвянето на експертизи в полза на държавата.

Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

От своя страна пострадалите лица Г. Ц. Н. и А. Г. Н. могат да предявят граждански иск за нанесени неимуществени вреди пред Граждански съд.