В отбора са привлечени няколко нови играчи. Това са миналите през стадион „Локомотив“ в предишни сезони – Мариян Кусев, идващ от дубъла на „Ботев“ (Враца), Ивайло Бояджиев, който изкара няколко сезона в „Балкан“ (Ботевград) и стражът Ивайло Сайков.

Старши треньорът на тима Диан Попов подчерта, че няколко момчета са пристигнали на проби, но тяхното бъдеще ще стане ясно след първия контролен мач.

Обявеният по-рано като ново попълнение нападател – Кристиян Ковачев, няма да бъде част от мездренския тим, разкри Попов. Причината са работни ангажименти на футболиста в столицата.

Междувременно стана ясно, че шестима състезатели са напуснали. Това са Методи Янков, Стоян Иванов, Тихомир Динев, Николай Генов, Васислав Димитров и Васил Вълчев. Към момента няма яснота дали Пламен Венелинов и Антонио Йорданов ще продължат в тима от Мездра.

По време на лятната подготовка „Локомотив” ще изиграе четири контроли. До момента са уговорени проверки със съставите на „Вихър” (Славяново), дублиращия тим на „Ботев” (Враца), "Дреновец" и „Надежда” (Доброславци).

Наставникът на „червено-черните“ разкри какви са целите пред тима през новия сезон.

„Целта е добро класиране, да завършим в първата половина на таблицата“, заяви категорично Попов.

„През последните четири сезона отборът е завършил първенството в долната част на класирането. Затова тази година ще бъде хубаво да направим по-добро представяне. Все пак „Локомотив“ (Мездра) има традиции в българския футбол и ще ни прилича повече ако сме в челото на подреждането“, каза още старши треньорът.

Първата контрола на „железничарите” е на 9-ти юли, събота, с „Вихър“ (Славяново).