В надпреварата по бързина и ловкост се включиха отборите от шест Районни служби в област Враца и над 50 огнеборци -домакините от АЕЦ „Козлодуй“ и районната пожарна, Враца, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово.

Огнеборците се състезаваха в четири дисциплини – „Изкачване с щурмова стълба“, „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4х100 м”, и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

В индивидуалното класиране победител стана Венелин Георгиев от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Враца. Второ място заеха Николай Григоров от Враца в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, Иво Георгиев от Мездра – „100-метрова пътека с препятствия“.

Третото място в същия ред изпълнение на дисциплините грабнаха Атанас Симеонов, Бисер Цветков от Мездра и Иван Славов от отбора на АЕЦ „Козлодуй“.

Отборът на Мездра спечели безапелационно в дисциплината „Пожарна щафета 4х100 м”, с което подпечата първото място в комплексното класиране. За отбора победител се състезаваха младши инспекторите – Иво Иванов, Иво Георгиев, Бисер Цветков, Анатоли Петков, Людмил Томов, Валентин Тодоров, Иван Иванов и Мирослав Бойчев.

Непосредствено след тях, на второ място се наредиха огнеборците от Враца, на трето – представителите на АЕЦ „Козлодуй“. Отборът на Бяла Слатина зае четвъртото място, а екипите на Оряхово и Козлодуй станаха съответно на пети и шести в надпреварата.

Републиканското първенство ще се проведе от 27 до 30 май в град Пловдив, на което област Враца ще участва със сборен отбор от най-добре представилите се огнеборци от шестте Районни пожарни служби.