В последните дни от лагера са планирани две контролни срещи с румънския „ЧСМ Александрия“.

Мъжкият ни национален отбор започва подготовка за участие в IHF/EHF Emerging nations championship. Турнирът на Международната федерация по хандбал е насрочен за края на месец април. Преди него националните селекционери планират да се проведат още два сбора – през март и непосредствено преди турнира.

По време на настоящия лагер, на 7 и 8 януари ще се проведат открити тренировки на националния отбор и ще има възможност за дискусия с треньорското ръководство. Българска федерация по хандбал ще стартира инициативата „Имена от стария скрин“, на която първи гост ще бъде г-н Камен Цанев.

Поканата за участие в откритите тренировки е отправена към всички желаещи треньори от клубовете в страната. Те ще могат да зададат своите въпроси към селекционерите на представителния ни тим и да проведат дискусия с тях, свързана с треньорската работата както в националния отбор, така и в клубните им отбори в страната и в чужбина. Разходите за присъствието им трябва да бъдат поети от техните клубове или от самите треньори.

Източник: bulgarianhandball.bg