Непълнолетен моторист е бил заловен да кара пиян миналата нощ в мездренското село Ослен Криводол, съобщават от Областната дирекция на МВР във Враца.

Малко след 3.00 часа в нощта на четвъртък срещу петък полицаи спели за проверка мотоциклет "Piaggio”, управляван от 17-годишния И. Г. от с. Лик. При извършената проверка за употреба на алкохол дрегерът отчел 1,19 промила в издишания въздух.

На нарушителя е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. Установено е, че младежът шофира без да притежава книжка.

Междувременно преди няколко дни в ранните сутрешни часове в Мездра е хванат да шофира без книжка 48-годишен мъж. На 25 юли към 5:20 ч. на кръстовище в железничарския град авто патрул спрял за проверка лек автомобил "Рено Меган Сценик”, управляван от неправоспособния П. Ж. от с. Долна Кремена.

При извършена проверка е установено, че на водача е издадено и връчено наказателно постановление за шофиране без книжка, като същото е влязло в законна сила. На нарушителя са съставени актове по Закона за движение по пътищата и по Кодекса на застраховането.

По случая е образувано досъдебно производство.