Едновременно се включиха двете виртуални класни стаи на учениците от 5-ти и 7-ми клас.

Първи в четенето се включиха петокласниците с учител Зорница Гоган. Те бяха избрали текстове от Асен Босев, Ран Босилек, Екзюпери, Роал Дал и други известни автори. Димитрина Иванова и Павлина Русева водиха дискусия с учениците, искайки те да разкажат защо точно тези текстове са избрали и какво им харесва в тях.

По-големите ученици от 7 клас със своя учител Цвети Радева, бяха избрали да четат откъси от „Немили-недраги“, „Една българка“на Иван Вазов и „Серафим“ на Йордан Йовков.

„Поради малкото време за включване в електронната класна стая, си пожелахме да сме здрави и да имаме още една виртуална изява с представяне на библиотеката“, разказа Димитринка Иванова.

„Много хубави емоции и голямо вълнение се почувства от двете страни, интерес предизвикаха и умението на учениците да учат и четат на три езика-български, английски и ирландски. Тази искрица и български дух е нужно да ги поддържаме с познаване и четене на български език, независимо къде по света са избрали да живеят наши сънародници. Много благодарим на екипа на Българското училище „Райна Княгиня“ в Дъблин, Ирландия за желанието им да се присъденият към Маратона на четене на библиотеката ни“, това споделиха от библиотеката.

Може да научите повече за работата на това училище като посетите техния сайт.