Председателката на Литературен клуб "Христо Ботев” при градското Читалище "Просвета" в Мездра бе отличена от журито в общия конкурс, в който тя се представи с триптих ,,Онкопоезия''. "Моето произведение е история за трима души, три съдби, хора на изкуството, които умират от рак. Наистина творбата ми беше малко по-различна и тежка от останалите, но поезията е поезия - не може да се пише само за красивото в живота”, сподели пред MediaNews Светла Дамяновска.

Наред с Дамяновска, с първа награда бе отличена и Екатерина Пенчева от Ловеч. В останалите три категории на конкурса първи места заеха: „Деца и юноши” - Светислав Тодоров от София, „Младежи” - Емануела Колева от Кресна, "Стихове за пролетта” - Илко Илиев от Сливен, Татяна Йотова от Айтос и Цветанка Ангелова от Русе.

Специалната награда на журито заслужиха Валентин Ангелов от Горна Оряховица, Цонка Христова от Габрово и столичаните поетеси Станислава Немска и Валентина Йотова, а наградата на читалищното настоятелство - Росица Копукова и Ани Китова от София и Галина Драгнева от Варна.


По време на награждаването на призьорите се състоя рецитал на всички наградени произведения. "Това, което ми направи особено впечатление, бе изключително добре организираната церемония по награждаването, каза още Светла Дамяновска. На нея бяха поканени всички участници, които са отличени от журито, за да получат лично своите награди. Конкурсът беше отчетен на едно високо ниво и по един достоен начин.'