Данните от предварителното паралелно преброяване само за града сочат следните резултати. Първа политическа сила е коалиция ГЕРБ-СДС с 1 330 гласа, БСП е на второ място с 925 гласа, следвани от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" с 888 гласа.

На четвърто място мездренчани са поставили Движението за права и свободи – 412 гласа, следвани от ВМРО - 231 и Демократична България-Обединение – 172.

Партията на Мая Манолова "Изправи се! Мутри вън!" е спечелила доверието на 221 гласоподаватели.

Прави впечатление, че Партия „Атака” тотално е изгубила позициите си в града на релси. На Белия вожд са се доверили само 15 граждани.

Като цяло изборният ден в града премина спокойно. Секции бяха отворени навреме, комисиите бяха в пълен състав. Във всичките 14 секции в града бяха поставени и машините за гласуване. В 13 секция машината бе отказала, но извиканото техническо лице бързо отстрани възникналия проблем.

Много от гражданите предпочетоха да гласуват машинно, защото според тях е и по- лесно, а и това е вече бъдещето.

В изборните секции бяха взети всички противоепидемични мерки –измерване на температурата, дезинфектанти, маски, ръкавици и спазване на дистанция.

Единствено в трите най-големи избирателни секции - 8, 11 и 12, разположени в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство - екипът на MediaNews видя струпване на граждани, въпреки предупрежденията на дежурния полицейски служител.